2010. október 8., péntek

Ismét egy gyorskaja

Halihó mindenki!

Ma egy sajtburger receptet próbáltam ki. Minden várakozásomat fölülmúlta, ezért ajánlom mindenkinek!



A húshoz:
 - fél kiló darált marhahús
- 1 kisebb fej apróra vágott vöröshagyma
- 4-5 cikk fokhagyma
- 1 teáskanál worchester szósz
- 2 evőkanál mustár
- 5 dkg  zsemlemorzsa
- 1 tojás
- só, bors
- 3-4 sör és tömény ízlés szerint

Bontsuk fel a sört töltsünk egy felest és igyunk 1 kortyot. Az összes hozzávalót egy tálban jól elkeverjük és hagyjuk pár órát hűtőben összeérni. Közben folytathatjuk a sörözést.

További hozzávalók:
- szeletelt bacon szalonna
- hamburger zsömle (én a lidle-be találtam nagyon frankó szezámmagos zsömlét ehhez)
- szeletelt sajt (chedart ajánlok hozzá)
- ketchup, mustár,majonéz ki mivel szereti
- savanyú uborka

Ha már a húsunkban jól összeértek az ízek, olajos deszkán gyúrjunk belőle ujjnyi vastag lepényeket, kb akkorákat mint a zsömlénk. De ne legyen vékony mert így lesz finom szaftos.
Egy serpenyőt melegítsünk elő és süssük meg benne félig a bacon szalonnákat. Én hamburgerenként 2 szeletet sütöttem. Olajat ne használjunk, ezért ha lehet teflon serpenyőben süssük. Ha megsültek a szalonnák, dobjuk bele a forró serpenyőbe még mindig olaj nélkül a húspogácsákat és süssük 2-3 percig mindkét oldalát. Ezután a húspogácsákat rakjuk sütőpapíron tepsibe, rakjuk a tetejére a szalonnákat majd arra a sajtot és tegyük be sütőbe, míg a sajt rá nem pirul.

Közben a zsömléket vágjuk félbe és a hússzaftos serpenyővel pírítsuk meg a belsejét mindkét oldalának, az alját kenjük meg ketchuppal, rá a hús a zöldségek és minden amit még rakni akarunk rá.

Mire kész vagyunk vele és jól csináltuk, talán sikerült berúgnunk is :D Jó étvágyat hozzá!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése