2010. november 18., csütörtök

Bacon-be tekert sült csirkemáj burgonyapürével





Na hello!
Ismét egy kaja kezdő szakácsművészeknek. Lehet gyakorolni!!!
Kell hozzá 2 személyre:
- kb. fél kiló csirkemáj
- 2 fej hagyma
- szeletelt bacon
- bors

A burgonyapüréhez:
-3-4 cikk fokhagyma
-fél kiló krumpli
-só

- fél deci tej, vagy 1 ek. tejföl

A máj elkészítése nagyon egyszerű. Megtisztítjuk ha kell, borsozzuk és belecsavarjuk a bacon-be, majd fogpiszkálóval összetűzzük. Véletlenül se sózzuk, mert attól megkeményedik a máj! tepsibe rakjuk, kevés olajjal meglocsoljuk, kevés vizet öntünk rá, majd alufóliával letakarva sütőben 180 fokon kb. negyed órát hagyjuk puhulni. Aztán levesszük a fóliát és megpirítjuk.

A burgonyapüréhez kevés olajon a szeletelt fokhagymát enyhén megpirítjuk, a sós vízben megfőzött burgonyával, sóval és a tejjel (tejföllel) összetörjük, elkeverjük. (Szerintem egy csipetnyi őrölt szerecsendióval jobb szokott lenni, de hát ez nem az én receptem...)

A májat evés előtt-közben sózzuk ha kell.

Jó étvágyat!

Úgy látom mostanában egyre több a látogató az oldalon, ezért felkérek mindenkit, hogy az általuk érdekesnek tartott recepteket küldjék el nekem e-mailben a kagerer1983@gmail.com címre és ha tényleg érdekesnek tűnik, kipróbálom és felkerül az oldalra.

Na minden jót mindenkinek és ne feledjétek: Nu zajec, nu pagagyi!

1 megjegyzés:

  1. Szia, tök jó az oldal, de a helyesírásra egy kicsit jobban oda kéne figyelni. Gondolom csak elírás, de a csirkemáj az pontos J és nem ly

    VálaszTörlés