2011. augusztus 29., hétfő

Gazpacho (Hideg zöldségleves)



Nyári kedvenc :D
Szóval mi kell hozzá 4 személyre?
1 kígyóuborka
4-5 nagyobb fej paradicsom
2-3 gerezd fokhagyma
1 közepes fej hagyma
2 TV paprika
2 pritamin paprika (ződ meg piros)
2 szelet szikkadt kenyérbél
5 dkg husos szalonna
só, bors, oregano, bazsalikom izlés szerint
2 sör, 2 tömény

Igyál 1 felest és kisérld le sörrel.
Az összes hozzávalót darabold fel és dobd bele a turmixgépbe. A kenyérből  és az összes zöldségből hagyj egy keveset.
Önts a turmixgépbe 1 dl olivaolajat, egy kávéskanál fehérborecetet (bár szerintem 2 deci száraz fehérbor jobb lenne víz helyett) és 2 deci vizet. Sózd, borsozd, fűszereszd majd turmixolj :D
Ha már nem darabos, akkor igyál még egy felest.
Egy nagyobb szűrővel passzirozd át egy másik edénybe az egészet, a többit dobd ki, nem kell már.
Rakd hűtőbe pár órára.
A félretett zöldségeket aprítsd nagyon apróra. A szalonnát vágd apróra és piritsd ropogósra. A zsírjában apróra vágott kenyeret is pirits.
Ha a leves kihűlt, akkor tálald. Díszitsd a piritott kenyérrel és szalonnával, friss zöldfűszerekkel, az apróra vágott zöldségekkel és reszelt föstölt sajttal.

Nyári melegben nagyon jó és laktató. Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése