2011. augusztus 29., hétfő

Pecsenye ahogy én szeretem






Na hát még egy, mert most van időm felrakni...
Vegyél valami húst... nálam ez disznó comb volt fél kiló. szedd le a zsírt róla és vágd olyan darabokra milyenre akarod. Erdélyi szalonnával, sóval, borssal, 2 nagyobb fej hagymával és jó sok fokhagymával tedd tepsibe, locsold meg olajjal és kevés vízzel. Fedd le alufóliával és kb. 1 órát párold 180 fokon.
Ha megpuhult, vedd le a fóliát és pirítsd meg. időnként forgass rajta egyet, hogy minden oldala megpiruljon.

A tört burgonya:
Főzz meg pár krumplit felkockázva, sózva. öntsd le róla a vizet, adj hozzá kevés teavajat (kb 5 dkg) és 1 deci tejfölt. Szórj hozzá kevés szerecsndiót. Apróra vágott fokhagymát pirits meg kevés olajon és öntsd a krumplihoz. Sózd izlés szerint. Törd össze és tálalj :D

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése